Υλικά:
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα.
Τα κόβουμε κάθετα στα τέσσερα και ύστερα τα τεμαχίζουμε σε λεπτές φέτες οριζόντια αφαιρώντας την άκρη από τη μεριά που είναι το κοτσάνι γιατί έχει πολύ άσπρο και θα πικρίζει.
Ρίχνουμε όλα τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά από το σημείο του βρασμού μέχρι να μαλακώσουν. Αν βγάλουν αφρό, βγάζουμε όσο περισσότερο αφρό μπορούμε ώστε να μην πικρίζει η μαρμελάδα μας προσπαθώντας να μην αφαιρέσουμε πολύ ζουμί.
Μετά τα 5 λεπτά και αφού έχουν μαλακώσει τα φρούτα μας, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Βράζουμε για 20- 25 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας ενώ ενδιάμεσα ανακατεύουμε που και που.
Όταν γίνει και όπως είναι έτσι ζεστή, την αποθηκεύουμε σε ένα βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Διατηρείται για περίπου ένα μήνα.
Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/videos/epeisodio-90-marmelada-portokali-pswmi-me-froyta-kai-eykola-mprios
Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/videos/epeisodio-90-marmelada-portokali-pswmi-me-froyta-kai-eykola-mprios
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου