Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΤΙ ΜΠΕΡ

   Σε όλους μας έχει τύχει να έχουμε απροειδοποίητες επισκέψεις ή λιγούρες για γλυκό και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε... Εδώ είναι η λύση!!! Μία υπέροχη ιδέα από το περιοδικό "Ζάχαρη & αλεύρι", ελαφρώς παραλλαγμένη, γρήγορη και εύκολη!!!



Υλικά:
1/2 φλ. νερό
1/2 φλ.ζάχαρη
1/2 φλ. κακάο
100 γρ. τριμμένα μπισκότα τύπου πτι μπερ
τριμμένη φρυγανιά (όση χρειαστεί)
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
τρούφα για την επικάλυψη

Προετοιμασία:
   Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας που και που για να λιώσει η ζάχαρη. Όταν πάρει μία βράση αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι για 10 λεπτά να κρυώσει.
   Κοσκινίζουμε το κακάο μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε δυνατά να λιώσει. Προσθέτουμε τα τριμμένα πτι μπερ, ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα προσθέτουμε όση φρυγανιά χρειάζεται μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί.
   Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα μας, τα κυλάμε πάνω στην τρούφα και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου