Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ



Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκιές
3 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
330 γρ. μπύρα
50 γρ. μέλι
1 κ.σ. δενδρολίβανο αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία:

   Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την καίμε, ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε. Μόλις τα σοτάρουμε τα βγάζουμε από το τηγάνι.
   Προσθέτουμε την άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε πολύ καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα και περιμένουμε να τσιγαριστούν τα κρεμμύδια.
   Ρίχνουμε το ξύδι και τη μπύρα. Προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, τον κύβο και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το καπάκι.
   Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μία ώρα.

   Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή πατάτες.




Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/h-thgania-toy-akh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου