Τα ξύνουμε για να αφαιρέσουμε την εξωτερική φλούδα μόνο.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε νερό στο βραστήρα, αφαιρούμε το νερό από τα πορτοκάλια και ρίχνουμε το νερό που έχουμε ζεστάνει.
Τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές για να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε.
Τα κόβουμε κάθετα στα τέσσερα και αφαιρούμε τις γωνίες. έπειτα τα κόβουμε οριζόντια σε λεπτές λωρίδες. Αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρούμε.
Παίρνουμε μια ζυγαριά και ζυγίζουμε την κατσαρόλα. Βάζουμε τα πορτοκάλια και τα ζυγίζουμε. Αφαιρούμε το βάρος της κατσαρόλας. Όσο βάρος έχουν τα πορτοκάλια τόση ζάχαρη προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα πορτοκάλια στη φωτιά να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Το ρίχνουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν ώστε να σφραγιστούν.
Σ.σ.: Αν αφήσουμε περισσότερο το μείγμα μας στη φωτιά γίνεται μαρμελάδα.
Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/gliko-koutaliou-me-olokliro-portokali.html
Σ.σ.: Αν αφήσουμε περισσότερο το μείγμα μας στη φωτιά γίνεται μαρμελάδα.
Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/gliko-koutaliou-me-olokliro-portokali.html
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου