Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
¾ κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
¾ κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σιρόπι:
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Για τη σαντιγύ:
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος
2 άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος
2 άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
τριμμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα
Προετοιμασία:
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Παίρνουμε μια μικρή φόρμα, στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Όταν γίνει το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι οριζόντια στη μέση ώστε να έχουμε 2 ιδίου μεγέθους παντεσπάνια.
Για το σιρόπι:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Όταν αρχίσει το μείγμα μας να αφρίζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε ένα ψεκαστήρα και ψεκάζουμε και τα δύο παντεσπάνια. Αν δεν έχουμε ψεκαστήρα ρίχνουμε λίγο λίγο με ένα κουταλάκι ή ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα μπουκαλάκια και ψεκάζουμε με τα δάχτυλα στο πώμα.
Για τη σαντιγί:
Ρίχνουμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος και ρίχνουμε σιγά-σιγά τον άνθος αραβοσίτου μέχρι να γίνει σαντιγί. Εγώ χρειάστηκα ολόκληρα τα φακελάκια αλλά μπορεί να μη χρειαστούν ολόκληρα γι' αυτό και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά.
Στήσιμο τούρτας:
Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι, στρώνουμε τη μισή σαντιγί, τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
Παίρνουμε τον τρίφτη και τρίβουμε από πάνω όση κουβερτούρα θέλουμε.
Φυλάσσουμε την τούρτα στο ψυγείο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου