Υλικά για 40-50 κουραμπιέδες:
2 κούπες ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού χυμό από λεμόνι
1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο (εγώ έβαλα κουμ κουάτ)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
4 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
2 κούπες ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού χυμό από λεμόνι
1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο (εγώ έβαλα κουμ κουάτ)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
4 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι όσο πάρει και ζυμώνουμε με τα χέρια. Θέλουμε η ζύμη μας να βγει λεία, αρκετά σκληρή και εύπλαστη.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε στο ταψί με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Οι κουραμπιέδες θα φουσκώσουν ελαφρώς οπότε υπολογίζεις το μέγεθος που θέλεις και την κατάλληλη απόσταση σύμφωνα με αυτό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με την άχνη. Πρέπει να είναι κάπως ζεστοί για να κολλήσει η ζάχαρη.
Πηγή: http://www.yumyum.gr/apps/gr/spag/o-teleios-kourampies.html
Πηγή: http://www.yumyum.gr/apps/gr/spag/o-teleios-kourampies.html
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου