Υλικά:
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 στρογγυλά μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
250 γρ. κριθαράκι
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
το χυμό 1/2 λεμονιού
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 2 φλ. ζεστό νερό
πάπρικα
αλάτι
2 κονσέρβες τόνο
Προετοιμασία:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, την πιπεριά και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά ανακατεύοντας που και που.
Όταν τσιγαριστούν καλά, ρίχνουμε τη ντομάτα.
Μόλις ενσωματωθεί η ντομάτα με τα υπόλοιπα υλικά και φύγουν και τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το κριθαράκι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό μέχρι να λαδώσει.
Όταν λαδώσει προσθέτουμε το λεμόνι και το κρασί.
Βράζουμε στο βραστήρα ή σε ένα κατσαρολάκι 2 φλ. νερό, διαλύουμε τον κύβο λαχανικών και ρίχνουμε το ζωμό στο τηγάνι μας.
Προσθέτουμε όση πάπρικα θέλουμε και λίγο αλάτι αφού ο ζωμός που ρίξαμε έχει ήδη αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να γίνει για 15-20 λεπτά προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Όταν γίνει προσθέτουμε τον τόνο ανακατεύοντας καλά και σβήνουμε το μάτι.
Αν θέλουμε το σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ή τυρί κρέμα.
Πηγή:http://thisauroikouzinas-syntages.blogspot.gr/2015/06/blog-post_10.html?m=1
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου