Υλικά για ταψί 36 εκ.:
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
5 αυγά
φέτα θρυμματισμένη (όση θέλουμε)
1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
4 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
νερό (όσο σηκώσει)
αλάτι
πιπέρι
1 φλ.τσαγιού γκούντα τριμμένη
Ρίχνουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και περιμένουμε να βράσει για να ξεπαγώσει.
Το στραγγίζουμε πολύ καλά να φύγουν όλα τα νερά.
Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει λίγο για να μη γίνουν ομελέτα τα αυγά που θα ρίξουμε μετά.
Στο μεταξύ προετοιμάζουμε το "φύλλο".
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μισό ελαιόλαδο, τα δύο αυγά, όσο πιπέρι θέλουμε και όσο νερό μας πάρει μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Αφού έχει κρυώσει κάπως το σπανάκι, προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα τρία αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μισό χυλό με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Ρίχνουμε το σπανάκι από πάνω το οποίο στρώνουμε ομοιόμορφα με το κουτάλι και από πάνω ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό με το ίδιο τρόπο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 1 ώρα. Περίπου 20 λεπτά πριν γίνει ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη γκούντα.
Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/spanakopita-xoris-fillo.html
Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/spanakopita-xoris-fillo.html
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου