Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

ΒΑΨΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΟΦΥΛΛΑ

   Νομίζω ότι όλοι έχουμε σκεφτεί να μη χρησιμοποιήσουμε ξανά τις τοξικές βαφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να βάψουμε τα αυγά μας αλλά πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε τον τρόπο να το κάνουμε αυτό. Σας παρουσιάζω λοιπόν παρακάτω τον τρόπο να βάψετε τα αυγά σας φυσικά και υγιεινά χρησιμοποιώντας τα ακίνδυνα κρεμμυδόφυλλα.

 
Υλικά:
12-20 αυγά (ανάλογα την κατσαρόλα μας)
Περίπου 10-20 κρεμμυδόφυλλα (τόσα ώστε να σκεπάζουν την κατσαρόλα)
1 φλ. ξύδι και λίγο ακόμα για να καθαρίσουμε τα αυγά μας
Λάδι

Προετοιμασία:
   Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
   Τα καθαρίζουμε με ένα πανάκι που το έχουμε περάσει από ξύδι.
   Απλώνουμε στον πάτο μιας κατσαρόλας λίγα κρεμμυδόφυλλα να καλύπτουν τον πάτο. Βάζουμε τα αυγά και γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό να καλύπτει τα αυγά κατά δύο δάχτυλα. Ρίχνουμε 1 φλ. ξύδι. Σκεπάζουμε τα αυγά με τα κρεμμυδόφυλλα. Τα βάζουμε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά σε χαμηλή  φωτιά για να μην κοπανάνε μεταξύ τους και σπάσουνε, με κλειστό καπάκι.
   Αν θέλουμε να πάρουνε πιο σκούρο χρώμα , αφήνουμε την κατσαρόλα σ' ένα μάτι που δεν καίει για άλλα 20 λεπτά (εγώ τα άφησα όλη νύχτα). Γενικά όση ώρα αφήνεις τα αυγά μέσα στο νερό που έχει γίνει κόκκινο τόσο πιο σκούρο χρώμα παίρνουν.
   Αφού λοιπόν τα βγάλουμε και τα αφήσουμε να στεγνώσουν, τα περνάμε ,αν θέλουμε (εγώ δεν το έκανα φέτος), με ένα πανί που του έχουμε βάλει λάδι για να γυαλίσουν και είναι έτοιμα.
   Και του χρόνου με υγεία :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου