Αυτή είναι μία καταπληκτικά εύκολη συνταγή για να έχεις πορτοκαλάδα όλο το χρόνο. Φυσικά με την ίδια διαδικασία μπορείς να φτιάξεις και λεμονάδα. Είναι μία ιδέα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και πίστεψέ με, θα τη λατρέψεις!
Υλικά για 700 ml.:
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
500 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
Προετοιμασία:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας που και που.
Υλικά για 700 ml.:
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
500 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
Προετοιμασία:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας που και που.
Όταν λιώσει η ζάχαρη αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη να κρυώσει τελείως το σιρόπι μας.
Όταν κρυώσει, στίβουμε τα πορτοκάλια ή τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό.
Τον ρίχνουμε στο σιρόπι μας και ανακατεύουμε καλά.
Τη φυλάμε σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο.
Κάθε φορά που θέλουμε να πιούμε, ανακινούμε καλά το μπουκάλι, ρίχνουμε στο ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 νερό και ανακατεύουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου