Σου παραθέτω μία συνταγή για ένα διαφορετικό ξύδι μπαλσάμικο... Βρήκα τη συνταγή στο ίντερνετ, τη δοκίμασα με μία δική μου παραλλαγή και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!! Σου την παρουσιάζω:
Υλικά:
2 μέρη κόκκινο ξύδι
1 μέρος ζάχαρη
δενδρολίβανο (όσο θέλουμε)
Προετοιμασία:
Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν την υφή του σιροπιού.
Υλικά:
2 μέρη κόκκινο ξύδι
1 μέρος ζάχαρη
δενδρολίβανο (όσο θέλουμε)
Προετοιμασία:
Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν την υφή του σιροπιού.
Το σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι και ένα χωνί μέσα σε ένα βαζάκι.
Συντηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο.
Μπορείς να βάλεις άλλα αρωματικά αντί για δενδρολίβανο ανάλογα τα γούστα σου αρκεί βέβαια να
μπορείς να τα σουρώσεις όπως για παράδειγμα σκόρδο, ξυλάκι κανέλας ή κόκκους πιπεριού.
Αν δε θέλεις να έχετε έντονη τη γεύση του μυρωδικού, δεν το βράζεις με τα υπόλοιπα υλικά αλλά το βάζεις απευθείας στο βαζάκι.
Σ.σ.: Εγώ επειδή ήθελα να κάνω μια δοκιμή και δεν ήξερα αν θα πετύχει έκανα λίγη ποσότητα. Αν θέλεις κι εσύ να το δοκιμάσεις για αρχή όπως κι εγώ, οι ποσότητες που χρησιμοποίησα ήταν: 160 γρ. κόκκινο ξύδι, 80 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. δενδρολίβανο.
Καλή επιτυχία!!!
Καλή επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου