Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

Αυτή τη συνταγή την είχα δει στην τηλεόραση πριν κάποια χρόνια, δε θυμάμαι σε ποια εκπομπή, και είχα ενθουσιαστεί και με την ευκολία της αλλά και με το πόσο νόστιμη ήταν και έτσι σκέφτηκα να σου την παρουσιάσω...



Υλικά:
3-4 μήλα κόκκινα κομμένα σε κυβάκια
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό (για να πήξει το μείγμα)
1 κ.σ. κανέλα
2 φύλλα σφολιάτας ξεπαγωμένα
κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)


Προετοιμασία:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή σε ένα κατσαρολάκι τα μήλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κορν φλάουρ και την κανέλα. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πήξουν.
   
Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα άλλο τηγάνι και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Δεν το κόβουμε αυτό που περισσεύει από το τηγάνι γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε στο κλείσιμο. 

Ρίχνουμε το μείγμα, δηλαδή τη γέμιση, με μια τρυπητή κουτάλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα (εγώ το ρίχνω όπως είναι, επειδή όμως έχει πολύ σιρόπι πολλές φορές μου διαλύεται στο αναποδογύρισμα αλλά δε με πειράζει και πολύ γιατί τρελαινόμαστε για το σιρόπι...). 

Υπολογίζουμε πόσο από το άλλο φύλλο σφολιάτας θα μας χρειαστεί ώστε να κλείσει τελείως, το κόβουμε, το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση και κλείνουμε με τις άκρες της πρώτης σφολιάτας προσπαθώντας να κολλήσουμε τα δύο φύλλα.
   
Τηγανίζουμε τη μία μεριά και όταν κοκκινίσει την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
   
Στο σερβίρισμα αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.



*********************************
  
 
Για να μη μου πάει λοιπόν χαμένη η σφολιάτα που περίσσεψε σκέφτηκα να κάνω το ίδιο αλλά με μπανάνα φτιάχνοντας μπανανοπιτάκια στο ίδιο μέγεθος με τα τυροπιτάκια...



Υλικά:
1 μπανάνα κομμένη σε κυβάκια ή σε λεπτές λωρίδες
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό (για να πήξει το μείγμα)
1 κ.γ. κανέλα
το φύλλο σφολιάτας που περίσσεψε



Προετοιμασία:
Κάνουμε την προετοιμασία για τη γέμιση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
   
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα πιέζοντας τις άκρες. 

Τηγανίζουμε τα μπανανοπιτάκια μας και από τις δύο πλευρές με ελάχιστο ελαιόλαδο για λίγο μέχρι να κοκκινίσουν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Έψαχνα στο internet να βρω μια συνταγή για σπιτική μαγιονέζα. Τελικά βρήκα δύο. Δοκίμασα λοιπόν την πρώτη και δε μου πέτυχε. Μου βγήκε πολύ αραιή. Οπότε σκέφτηκα να δοκιμάσω τη δεύτερη που ήταν τελείως διαφορετική η διαδικασία και τα υλικά της και φαινόταν πιο σίγουρο να βγει σωστή και τελικά τα κατάφερα!!! Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η συνταγή έχει ένα ποσοστό επιτυχίας πολύ μεγαλύτερο αφού αν σου πήξει το νερό με το αλεύρι την έχεις δεδομένη την επιτυχία και γι' αυτό σου την παρουσιάζω. Είναι πολύ καλύτερη από του εμπορίου απλά δεν κρατάει το ίδιο αφού δεν έχει συντηρητικά. Η διάρκεια ζωής της είναι από 5 έως 7 μέρες από όταν τη φτιάξουμε οπότε, αν δε θέλεις να σου περισσέψει και να την πετάξεις προσαρμόζεις τα υλικά στην ποσότητα που θέλεις. Επίσης είναι νηστίσιμη αφού δεν περιέχει αυγά. Μια δοκιμή θα σε πείσει... Υλικά για 1 κιλό: 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 γλ. νερό 1 κ.γ. μουστάρδα 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. λεμόνι ή ξύδι 1/2 φλ. ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) αλάτι λευκό

ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά: 2 χωριάτικα λουκάνικα 3-4 πατάτες 3-4 πιπεριές κέρατο πράσινες 2 πιπεριές Φλωρίνης 3 ντομάτες 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. ζάχαρη αλάτι πιπέρι Προετοιμασία: Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες.  Κόβουμε τις πατάτες στο κλασσικό μέγεθος που κόβουμε τις πατάτες φούρνου.  Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τέλος κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια.     Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε.  Ρίχνουμε νερό να σκεπάζει ελαφρώς τις πατάτες.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να πιει τα πολλά ζουμιά.

"ΜΠΙΣΚΟΤΟΖΕΛΕ"

Σήμερα είπα να δημοσιεύσω ένα γλυκάκι καλοκαιρινό και δροσιστικό. Μπορεί να είναι "πολυφορεμένο" αλλά είναι από τα αγαπημένα μου!!! Υλικά για 8 κομμάτια: μπισκότα τύπου πτι μπερ 1 φακελάκι ζελέ φράουλα 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου (με βραστό γάλα) Προετοιμασία: Απλώνουμε στο ταψί μας μία στρώση από τα μπισκότα. Φτιάχνουμε τον άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στο φακελάκι. Περιμένουμε να κρυώσει κάπως για να μη μας σηκωθούν τα μπισκότα και τον απλώνουμε προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα να βγει μια ομοιόμορφη στρώση. Το βάζουμε για περίπου 30' στο ψυγείο για να πήξει η κρέμα ώστε να μην ανακατευτεί με το ζελέ. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στο κουτάκι και το ρίχνουμε προσεκτικά με μια κουτάλα πάνω από την κρέμα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ και είναι έτοιμο.

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ

Σήμερα θα σου παρουσιάσω τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξεις κάτι για τη λιγούρα ή για να μην πετάξεις το μπαγιάτικο ψωμί σου. Είναι μία ιδέα από το αγαπημένο μου περιοδικό "Ζάχαρη κι αλεύρι". Υλικά: 50 γρ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό 2 σκελίδες σκόρδο τυρί του τοστ ή τριμμένο τυρί 15 φέτες ψωμί Προετοιμασία: Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το σκόρδο και τα χτυπάμε.  Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα αλουμινόχαρτο και απλώνουμε το μείγμα του λαδιού με ένα κουταλάκι.  Βάζουμε από πάνω το τυρί και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο γκριλ. Σε 5-10 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) είμαστε έτοιμοι!!!!!       Σ.σ.: Εγώ φτιάχνω περισσότερο μείγμα και το φυλάω σε ένα γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για να έχω ανά πάσα ώρα και στιγμή 😉

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά: 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κύβο κότας 4  φλυτζανάκια του καφέ νερό 2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα ελάχιστο αλάτι άνηθο ψιλοκομμένο ελαιόλαδο 3 αυγά χτυπημένα 150 γρ. φέτα σπασμένη με ένα πιρούνι Προετοιμασία: Προετοιμάζουμε το σπανάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μας.     Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.  Ρίχνουμε το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό λίγο.  Προσθέτουμε  το νερό, τον κύβο, το αλάτι και τον άνηθο και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.  Ρίχνουμε το ρύζι, προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται, και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που.      Όταν γίνει και πιει τα υγρά του, το ρίχνουμε σε ένα ταψί.  Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά και τα ρίχνουμε από πάνω (αν θέλουμε τα ανακατεύουμε με το σπανακόρυζο).  Περιχύνουμε τη θρυμματισμένη φέτα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπ