Άλλη μία υπέροχη συνταγή για τις ημέρες που έρχονται...
Υλικά για 35-40 κουραμπιέδες:
500 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
50 ml λικέρ κουμκουάτ (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε ρούμι ή κονιάκ)
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει) κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
δάκρυα κουβερτούρας
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προετοιμασία:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τον κρόκο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει (θέλει περίπου 15 λεπτά για να γίνει αφράτη η ζύμη).
Υλικά για 35-40 κουραμπιέδες:
500 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
50 ml λικέρ κουμκουάτ (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε ρούμι ή κονιάκ)
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει) κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
δάκρυα κουβερτούρας
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προετοιμασία:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τον κρόκο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει (θέλει περίπου 15 λεπτά για να γίνει αφράτη η ζύμη).
Μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το λικέρ και το αλεύρι το οποίο το ρίχνουμε σε μικρές δόσεις σιγά-σιγά όσο πάρει μέχρι να γίνει η ζύμη λεία, ομοιόμορφη και σφιχτή.
Προσθέτουμε τα δάκρυα κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν με τη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα ελαφρώς πατικωμένο και πιέζουμε ελαφρώς στο κέντρο με το δάχτυλό μας να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα.
Τους τοποθετούμε σε ταψί το οποίο θα έχουμε λαδώσει πρώτα ή θα έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αλάδωτο ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ροζέ χρώμα.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο (να είναι χλιαροί για να κολλήσει η ζάχαρη) και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου